Zacusca de Vinete

de Angelina_Elena in Zacusca, 24 Sep 2011 | 9989 vizualizari

 

Dupa reteta bunicii(este foarte gustoasa)!!!

 

INGREDIENTE

  • 7 kg vinete
  • 5 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 2 morcovi mari
  • un borcan bulion/pasta de rosii
  • 1 l si jumatate de ulei
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • sare
  • un sfert pliculet de conservant
Portii: 21
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de Vinete:

 

Vinetele coapte,gogosarii,ceapa si morcovii se curata si se dau rand pe rand prin masina de tocat carne.Intr-o oala mare se pune uleiul la incins,se adauga ceapa si morcovul,se lasa putin la inmuiat apoi se adauga gogosarii si apoi vinetele.Se lasa la fiert,iar cand sunt calite legumele se pune bulionul,si se amesteca bine.Se pun boabele de piper,foile de dafin,si sare dupa gust.Zacusca se fierbe pana cand iasa uleiul la suprafata.Cand este fiarta se ia de pe foc si se adauga conservantul.Zacusca se pune in borcane.Cand terminam punem capacele si le invelim in paturi.Se lasa la racit invelite pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Pentru ca zacusca sa nu fie iute dupa ce dam ceapa prin masina de tocat carne o punem intr-un strecurator,si o lasam la scurs(asa ceapa nu va mai fi asa iute).

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de Vinete" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe